Invitation

2010.06.05 Grundlovsfest, Måløv

Brydegaarden i Måløv var stedet, hvor Grundloven blev fejret med taler af
- Borgmester Ove Dalsgaard
- Hanne Andersen - medlem af Regionsrådet
- Anders Friis-Hansen - formand for DSU-Ballerup

Det var ren nostalgi for mig og for flere af tilhørerne - at vi var sammen igen - og konstaterede at " ilden " stadig brænder inden i os alle.
Deltagere i festenFestdeltagere


rotary hellerup

2010.05.26 Rotary, Hellerup


bog: Mandelas lære Jeg var inviteret til Rotary i Hellerup for at fortælle om Mandela Center Danmark.

Der er  lige kommet en ny bog om Mandela – skrevet af Richard Stengel – ”Mandelas lære.  Tanker om livet, modet og kærligheden”. Udgivet på Rosinante.  Bill Clinton skriver om denne bog – ”Jeg fik inspiration og nye indsigter af at læse Mandelas lære. Jeg er sikker på, at den vil berige andre på samme måde".

Helle Degn på talerstolen i Lyngby Storcenter

2010.05.01 1. maj


Kurt Ravn og Helle Degn 1. maj i Lyngby Storcenter – hvor jeg for ASF – Dansk Folkehjælp - var auktionarius for at skaffe penge til at støtte udsatte grønlandske børn i Grønland, så de kan få en hårdt tiltrængt ferie og komme lidt væk fra alko-forældre eller vold og sex-misbrug i deres familie.

Sydafrikas turistminister Marthinus Van Schalkwyk, Helle Degn og Sydafrikas ambassadør Dolana Msimang.

2010.04.27 Sydafrika's Freedom Day


xxx Som formand for Mandela Center Danmark var jeg inviteret til Sydafrika´s Freedom Day fejring i Den Sorte Diamant  - og her hilste jeg på værtinden: Sydafrika´s ambassadør i DK – H.E. Mrs. Dolana Msimang og Sydafrika´s Minister for Turisme (foto til venstre) og USA´s ambassadør i DK – H.E. Mrs. Laurie S. Fulton (foto til højre)

Baobab-koret sang under ledelse af næstformanden i Mandela Center Danmark.

Det kunstneriske højdepunkt var indslaget af de tre afrikanske tenorer – som sang klassisk opera kombineret med moderne og italienske sange – helt fantastisk, og de kommer igen til DK, så det kan vi glæde os til, så de kan blive kendt af en bredere kreds.

fotos: Hasse Ferrold

reference: http://www.mandelacenter.dk/dansk/nyheder/sydafrikas-nationaldag.html
Desmond Tutu og Helle Degn
Tutu & Degn

2009.12.12 Desmond Tutu

Fra mit møde med Desmond Tutu - her da han var i København til COP15 mødet.
sangkor

Jeg havde en hel time alene med ham oppe på Schæfergården, hvor jeg fortalte om vores Mandela Center Danmark - og sammen med mig var min næstformand Rikke Forchammer og hendes afrika sangkor - som sang sydafrikanske sange for os på den skønne morgen den 12.12. 2009
Ulla og Helle

2008.06.06 Hos udviklingsminister Ulla Tørnæs

Tidligere udviklingsminister Helle Degn mødes med nuværende udviklingsminister Ulla Tørnæs for at udveksle synspunkter om evt. samarbejdsmuligheder omkring Mandela Center, Danmark.

.."det var hyggeligt at gense mit gamle kontor" ...
på talerstolen

2008.06.05 Grundlovstale på Rømø

gæsterPræstegårdens have den 5. juni

Nelson Mandela hilser på Helle Degn

2008.04.22 Formand for Mandela Center, Danmark


logo: Mandela Center Centret har som arbejdsopgave at følge i Mandela´s fodspor og tale for freds- og forsoningsarbejdet organiseres og finansieres overalt, hvor konflikter udvikler sig voldeligt.

Centret har sekretariat på Krogerup Højskole.

se også: www.mandelacenter.dk og e-mail: mandela(a)c.dk

foto: Nelson Mandela hilser på Helle Degn
Bo og Helle

2008.03.08 Kvindernes kampdag

Gyldendal udgav den 8.marts en bog skrevet af Britt Lilja: Rødstrømpernes Sønner - hvor jeg optræder sammen med min Bo - og fortæller hvad det kostede på det private plan af være med, som frontkæmper for kvindernes ligestilling. Denne bog omtaltes den 7. marts DR2 Deadline kl. 17.00

Derudover kom der på selve 8. marts kl. 20.00 også på DR2 Tema en hel udsendelse med titlen "Rødstrømpernes Sønner". Her deltog min Bo og jeg også og med billeder fra Bo´s barndom og min ungdom.

Alt er politik - I forbindelse med 100-året for kvinders valgret er der oprettet en blog: www.kvindersvalgret.dk
Her har 4 kvinder: Camilla Burgwald, Helle Degn, Monica Fernandez og Ritt Bjerregaard hver en side, hvor de skriver om emnet: Kvinders valgret.

Helle første indlæg starter således: 
"Alt er politik" - sagde kvinderne i 70´erne! Spin er ikke politik, men manipulations teknik. Hvis samfundsudviklingen skal påvirkes - må det politiske rum erobres igen - for vi er trætte af spin! Og se så at komme i gang. Det er ikke godt nok - at vi andre skal underholdes om lørdagen med Jersilds spin teorier og vores folkevalgte lader sig styre rundt af spin- industrien .....
fotograf: Kjeld Mogensen
fotograf: Kjeld Mogensen

Fotograf: Kjeld Mogensen2008.01.20 Skovlunde

Helle Degn holdt tale på Lystoftegaard i Skovlunde
Fra et referat i Synspunkt  - Af Jonna Fredborg, Ballerup.    Foto: Kjeld Mogensen, Skovlunde:

Søndag den 20.januar havde jeg fornøj­elsen sammen med mange andre partifæl­ler at møde Ballerupkredsens tidligere fol­ketingsmedlem Helle Degn til brunch i Skovlunde partiforening.

Helle Degn fortalte om en del af de mange opgaver, hun har været med i efter sin fratræden fra folketinget den 30. sep­tember 2000. Efter hun i næsten 27 år var Ballerupkredsens folketingsmedlem, heraf nogle år som udviklingsminister.

Den 1. oktober 2000 tiltrådte Helle Degn jobbet som Kommissær for Østersørådet for Demokratisk Udvikling. Kontoret blev etableret i København, men arbejdssproget var engelsk. Opgaven indebar bl.a. en afbu­reaukratisering af det offentlige, etablering af et retssystem til beskyttelse af borgerne. De mange russiske mindretal i de baltiske lande gav særlige problemer. Der blev end­videre arbejdet på etableringen af ombudsmandsinstitutioner efter nordisk model.

Siden oktober 2005 har Helle Degn arbejdet som formand for bestyrelsen for RED - Rehabiliteringscenter for etniske kvinder i Danmark mellem 18 og 25 år. RED er en selvejende institution, økonomien kommer fra integrationsministeriet og diverse fonde. Rehabiliteringscenteret hjælper kvinder, der er på flugt fra tvangsægteskaber.

Helle lægger stor vægt på, at hun i al politisk arbejde formulerer sig klart og tydeligt, hvis budskabet bliver pakket ind, risikere man at det bliver misforstået eller ikke taget alvorligt.

Det var dejligt at se Helle igen, ikke mindst at hun fortsat har stor engagement og brænder for de opgaver hun påtager sig.
Tidligere begivenheder Lænke til 2004-2007

Ajourført/Updated: 14. juni 2010 / Web-redaktion